niedziela, 17 listopada 2013

POLONEZY






Dzisiaj polecam danie z mięsa  z  nadzieniem  z pieczarek .
Smacznego!!!

SKŁADNIKI:
-50 dag schabu  lub  polędwicy
-30 dag pieczarek
- 3 łyzki koncentratu  pomidorowego
-cebula
-łyzka musztardy
-mąka
-przyprawy:papryka mielona,sól ,pieprz
-olej do smażenia

Pieczarki i cebulę pokroić w kostkę,podsmażyć,dodać koncentrat pomidorowy,musztardę,sól,pieprz i paprykę.Mięso pokroić w plastry i bardzo cienko rozbić. Na każdym kawałku mięsa  ułozyć  wałeczki  z  nadzienia ,zwinąć w rulon. Panierować  w  mące i smażyć na rozgrzanym oleju. Prawidłowo zawinięte kotlety powinny  mieć kształt  wrzeciona.  Mozna podawać z ziemniakami,ryzem oraz surówką.
Smacznego!!!

2 komentarze:

  1. Ja wczoraj robiłam takie roladki ze schabu z papryką i serem w środku i do tego duszone w sosie własnym :) Twoje wyglądają równie apetycznie .

    OdpowiedzUsuń