czwartek, 30 stycznia 2014

RACUCHY DROŻDŻOWE Z JABŁKAMI LUB BANANAMI


 Racuszki są pyszne na śniadanie lub podwieczorek .Ja zrobiłam z  jabłkami oraz bananami.
 Oczywiście najlepsze są na ciepło zaraz po usmażeniu.

Smacznego!!!


SKŁADNIKI:


-2,5  szkl. mąki (1/2kg)
-2 jaja
-1,5  szkl. mleka
-2 łyżki cukru
-3 dag drożdży
- jabłko
- banan
-sól
-olej do smażenia

Drożdże rozkruszyć , posypać cukrem. Mleko podgrzać , dodać do drożdży wymieszać.
Jaja rozbić, lekko osolic. Dodać do drożdży mąkę i jaja i wymieszać.
 Podzielić na połowe ,do jednej dodać pokrojone na małe kawałki jabłko ,do drugiej  pokrojonego  w kostkę banana.
Pozostawić w cieple do wyrośnięcia.
Smażyć racuchy na rozgrzanym, tłuszczu z obu stron.Posypac cukrem pudrem lub zwykłym cukrem.

Smacznego!!!

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz