czwartek, 30 stycznia 2014
RACUCHY DROŻDŻOWE Z JABŁKAMI LUB BANANAMI
Racuszki są pyszne na śniadanie lub podwieczorek .Ja zrobiłam z jabłkami oraz bananami.
Oczywiście najlepsze są na ciepło zaraz po usmażeniu.
Smacznego!!!
SKŁADNIKI:
-2,5 szkl. mąki (1/2kg)
-2 jaja
-1,5 szkl. mleka
-2 łyżki cukru
-3 dag drożdży
- jabłko
- banan
-sól
-olej do smażenia
Drożdże rozkruszyć , posypać cukrem. Mleko podgrzać , dodać do drożdży wymieszać.
Jaja rozbić, lekko osolic. Dodać do drożdży mąkę i jaja i wymieszać.
Podzielić na połowe ,do jednej dodać pokrojone na małe kawałki jabłko ,do drugiej pokrojonego w kostkę banana.
Pozostawić w cieple do wyrośnięcia.
Smażyć racuchy na rozgrzanym, tłuszczu z obu stron.Posypac cukrem pudrem lub zwykłym cukrem.
Smacznego!!!
Subskrybuj:
Komentarze do posta (Atom)
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz