niedziela, 12 kwietnia 2015

Jajka w sosie tatarskim

Jajka w  sosie  tatarskim . Szybka przekąska, idealna na Wielkanocny stół, a także na przyjęcia .
Smacznego !

SKŁADNIKI:
- słoik pieczarek  marynowanych
- ok.6-7 ogórków konserwowych
- jajka na twardo
- szklanka majonezu
- szklanka śmietany
- 2 łyżki musztardy
- sól , pieprz
- szczypiorek

Pieczarki i ogórki drobno posiekać. Jajka ugotować na twardo. Wymieszać majonez ze śmietaną ,musztardą , szczypiorkiem . Posolić , dodać pieprz.  Wszystko wymieszać i dodać posiekane pieczarki i ogórki ,jeszcze raz .wymieszać .
 Sos wyłożyć na talerz ,na górę ułozyć połówki jajek ,posypać szczypiorkiem.
Smacznego!

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz