Kotlety schabowe zapiekane z cebulką. Pyszne i sycące danie ,najlepiej smakuje z ziemniakami i surowką. Smacznego!
SKŁADNIKI :
- kilo schabu
- jajko
- bułka tarta
-mąka
- olej do smażenia
- 5 cebul
- 3 łyżeczki przecier pomidorowego
- sól, pieprz,papryka
Schab myjemy,kroimy na kotlety ,rozbijamy i przyprawiamy :solą, pieprzem i papryką. Panierujemy najpierw w mące,jajku i bułce tartej. Na oleju smażymy kotlety , usmażone układamy w naczyniu żaroodpornym.
Osobno podsmażamy cebulkę, solimy i na końcu smażenia dodajemy przecier . Farsz nakładamy na kotlety i pieczemy w piekarniku ok. 30 minut .
Podajemy ciepłe.
Smacznego!
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz